SZ WEB LOG

031115 kdi
Reduce page load to 3s! by eliminate fb like on footer and remove latest hot cars links with picture in sidebar.

image

021115 zc
Reduce spam and bandwidth by blacklist ip, connect cloudflare, install anti spam captcha and akismet. Success!
image

081115 zc
Block moldova via cloudflare

image
25062016
Netonboard server : 90% 4gb ram, 50% 6 cpu core, 100gb space, 2mbps
= max 60gb bwith on server & total 200gb bwith on cloudflare

2013-2015

4 september 2013 – si kecik bernama Aira Zahra dilahirkan jam 11am. Berat 2.3kg.

July 2014 – Chevrolet captiva, our new suv ride 7 seater 2.0 turbodiesel

28 August 2015 – Last day in Malaysia Airlines

22 September 2015 – 1st day hijrah ke Jeddah, Saudi Arabia

27 September 2015 – 1st day as station aircraft engineer Kuwait Airways di Jeddah, Saudi Arabia.

16 October 2015 – SN Homestay siap sepenuhnya

Travel list done:
2012 Langkawi, 2012 Tokyo Japan,

2013 Seoul Korea, 2013 Hongkong, 2013 Bangkok Thai,

2014 Brisbane Ausie, 2014 HCM Vietnam, 2014 Paris Amsterdam, 2014 KK Sabah,

2015 Auckland New Zealand, Jeddah Arab Saudi.

Chevy captiva svc

1) Engine oil 5w 50 Aisin Fully synt 2 bottle 4Lx2= RM234

2) Gbox oil dexron RM320

3) Axle oil 4L = RM160

4) Oil filter = RM35

Labour = 110
Total 900

=================

1) Wynn’s Fully Synt Engine Oil 5w-40 api sm/cf 6 liter

2) Oil filter parts mall 93743595

3) Air Filter parts mall 96628890

4) Trans fluid Type 4 (IV) 93743381

5) Brake fluid dot 4 Fuelguard

6) battery century mf 95AH rm350 080516

Alhamdulillah.. Shufi + Dira =) My Wedding *_*

Alhamdulillah.. 16/03/12 aku dikurniakan seorang isteri yang cukup sempurna untuk diriku.. Semoga bahagia milikku dan isteriku yang tercinta hingga ke syurga.. Terima kasih, sayang! =)

http://shufidira.com

Our love story:

29/08/2011 – Hari pertama bersua

05/09/2011 – Hari pertama perkenalan

10/10/2011 – Love day =)

12/11/2011 – Merisik

25/12/2011 – Pertunangan

16/03/2012 – Nikah – 530pm

17/03/2012 – Majlis Resepsi Pengantin Perempuan

19/03-23/03 – honeymoon Cameron highland + Cherating

25/03/2012 – Majlis Resepsi Pengantin Lelaki

The love story continues… =)

MY HAPPY TIME & WITH NEW WHITE BABY EXO

Sebabkan aku xtau nak buat ape hari ni sebab kdi pun suspended due to overload dedicated server, aku pn nk publish gambar2 tergendala aku b4 this. Baru balik dari shanghai malam tadi. dah puas tido lepas memenatkan kaki aku selama 4 hari. Nak cerita pasal hari2 gembira aku dgn family, friend and my new white baby exora yg x sempat aku catit dalam diari aku ni. Exora baru aku beli 28/10/2010 kaler putih jugak utk lengkapkan koleksi kereta putih aku dari compact car, sedan dan MPV. lepas ni target to grab sports car or SUV. sume hasil titik peluh aku sendiri bukan dari mak bapak or dari menipu org lain cam skim2 bisnes produk2 yg byk menganiaya org. Alhamdulillah. Ni semua rezeki Allah bagi.

Plate number aku beli WUM 7475 menandakan lesen kapal terbang pertama aku, Boeing 747. mula2 nak amik nombor lesen Aircraft engineer aku M3516 tapi cam x best je.. haha.. exo ni aku make up lambat sket sbab agak susah n modal tinggi sket. tapi complete la skirting and rims 17 inch.

bergumbira dgn dak2 prosboc

My happy batch mate. 5 years celebration.

 

 

geng2 lepak SNAC.

menyungaikan diri

enjoy makan kat melaka.

seafood oh seafood.. sedap giler sotong goreng tepung!

 

trip to PD just after dapat kereta baru exora ku.. hehe.. dah lama aku mengidam nk situasi camni. semua family aku 7 org + 1 baby in one MPV jalan2 merata2.. sangat best bile semua dalam satu kereta. meriah je. macam2 cerita. selalu travel with 2 cars. ni dah syok. jimat pun jimat. selesa pun sangat selesa. alhamdulillah..

 

best mandi kat PD. sewa resort tepi pantai.

Very happy moment with my car club members bbq!

4 family gathering for fishing trip at klang. best gler dapat gather camni.

Cameron trip with kdi editors n bb exo

Ahmad haziq aiman.. =)

trip mandi sungai 4 family. happening gler with bbq of course

 

konvoi kdi prosboc bersama anak yatim ke sungai congkak. aku bawak saga n exora utk bawak anak2 yatim tu. seronok tgk dorang happy.

   

latest image of my bb exo

projek buat pizza family.. layanz.. kenyang gilerz

makan2 kat murni discovery. terbaek!

 

konvoi hari belia negara. akhirnya aku berjaya memainkan pernanan sebagai marshall. puas hati sebab semuanya sangat lancar.

Last potrait of our batch TAME 67 after 5 years. in memories..

 

Travel to singapore with bb exo.. syiok!

 

Enjoy watching Malaysia formula 1 GP with kdi editors to celebrate 3 years of kdi existance. =)

 

SHANGHAI INTERNATIONAL AUTOSHOW 2011 & FAMILY TRAVEL =)

Setelah ke Japan bulan lepas, bulan ni gi Shanghai pulak untuk Largest international autoshow bawak mak, papa, maklong n ina jalan2 sekali dari 22-25 April 2011. Trip extended 1 day sebab x cukup masa gi autoshow. Terlalu banyak cabaran n masalah dalam trip ni yg xkan aku lupekan. Nasib baik dapat balik msia jugak dgn selamat. Ape yg best, naik the only Magnetic Levitation train in the world at 431 kmh speed, naik river cruise along shanghai city at night, gi Shanghai Autoshow and jalan2. Cerita penuh kat fb aku. bawah ni gambar utk catatan diari online aku je.